Teplý brokolicový salát

Právě si prohlížíte Teplý brokolicový salát

Suroviny

  • 2 – 3 porce
  • 400 g brokolice
  • 100 g mražené kukuřice
  • 250 g bílých žampionů
  • 70 g oblíbeného tvrdého sýru (na fotce kozí bylinková gouda)
  • 2 – 3 volská oka
  • Olivový olej 1 – 2 lžíce
  • Sůl
  • Dip
  • 120 g zakysaná smetana
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžička dýňového oleje
  • 1 lžička lněného oleje

Postup

Žampiony omyju, nakrájím na čtvrtky a spolu s kukuřicí dám péct nasucho do trouby na cca 25 minut. Brokolici natrhám na růžičky a napařuji 8 minut. U brokolice i u žampionů záleží, jak měkké máte tyto ingredience rádi. Já uvádím časy, které vyhovují nám, ale znám lidi, co mají rádi brokolici měkkou jak bahýnko.

Nyní smíchám brokolici, kukuřici, žampiony, sůl a olej, jemně promíchám a servíruji posypané sýrem. Podávám s volským okem a dipem ze zakysané smetany a ostatních uvedených ingrediencí.

Napsat komentář