Suroviny
- 2 – 3 porce
- 400 g brokolice
- 100 g mražené kukuřice
- 250 g bílých žampionů
- 70 g oblíbeného tvrdého sýru (na fotce kozí bylinková gouda)
- 2 – 3 volská oka
- Olivový olej 1 – 2 lžíce
- Sůl
- Dip
- 120 g zakysaná smetana
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička dýňového oleje
- 1 lžička lněného oleje
Postup
Žampiony omyju, nakrájím na čtvrtky a spolu s kukuřicí dám péct nasucho do trouby na cca 25 minut. Brokolici natrhám na růžičky a napařuji 8 minut. U brokolice i u žampionů záleží, jak měkké máte tyto ingredience rádi. Já uvádím časy, které vyhovují nám, ale znám lidi, co mají rádi brokolici měkkou jak bahýnko.
Nyní smíchám brokolici, kukuřici, žampiony, sůl a olej, jemně promíchám a servíruji posypané sýrem. Podávám s volským okem a dipem ze zakysané smetany a ostatních uvedených ingrediencí.