Adzuki v dýňové omáčce

Právě si prohlížíte Adzuki v dýňové omáčce

Ve sklepě zbývá několik posledních dýní. Loni touto dobou začaly chytat plíseň…letost se jí dočkat nechci, takže hurá s dýní do kuchyně.

  • 200 g adzuki v suchém stavu nebo cca 500 g vařených
  • 250 g cibule
  • 120 g pastiňák/petržel
  • 120 g batáta
  • 500 g dýně hokaido
  • 160 g mrkev
  • 500 ml voda
  • 400 g pasírovaná rajčata
  • Hrst kešu – nemusí být
  • Koření, česnek a sůl na dochucení, jak má kdo rád

Všechnu zeleninu nakrájíme na větší kusy a dusíme do měkka v uvedeném množství vody. Já dusím 10 minut, poté vypnu plotýnku a nechám dojít pod pokličkou (výhoda elektrického sporáku). Měkkou zeleninu rozmačkáme mačkadlem na brambory, přidáme pasírovaná rajčata, koření, hrst kešu a uvařené adzuki. Celou směs necháme 5 – 10 minut stát pod pokličkou, ať se chutě trochu propojí a kešu změknou. Podáváme s rýží.

Směs před přidáním pasírovaných rajčat.

Recept je opravdu rychlovka. Tím, že nemusíme zeleninu krájet nadrobno, nic mixovat, zapékat atd., neztrácíme čas navíc. Osobně ani žádnou zeleninu kromě batáty a cibule neloupu, protože kupuji bio kvalitu a dýně je stále ještě vlastní. A když jsme u té batáty, víte, proč má v receptu své nezastupitelné místo? Protože je sladká. Pasírovaná rajčata nedoslazená nedám, ale batáta si s dochucením hravě poradí.

Napsat komentář