Cizrnová pomazánka

Právě si prohlížíte Cizrnová pomazánka

Suroviny

– 200 g cizrny v suchém stavu
– 100 g cibule
– olivový olej
– sůl dle chuti

Postup

Cizrnu uvaříme v papiňáku. Po uvaření vodu osolíme, necháme chvíli stát, následně vodu slijeme. Cibulku osmahneme dozlatova a společně s cizrnou rozmixujeme dohladka s takovým množstvím kvalitního olivového oleje, jak chceme pomazánku hustou. Dle libosti a chuťových zvyklostí svých nebo dětí dochutíme římským kmínem/česnekem/bylinkami.Pomazánka je podobná humusu, ale nepřidávám do ní tahini, protože mnohým dětem nechutná ani citronovou šťávu, která chuť také velmi ovlivní. Cizrnu můžete koupit sterilovanou, ale pomazánka se vám zbytečně mnohonásobně prodraží. Když dělám tuto pomazánku, uvařím cizrny vždy víc, část, kterou nepoužiji na pomazánku vložím v uzavřené nádobě do lednice a spotřebuji do polévky, salátu nebo kari do dalších dvou dnů.

Napsat komentář