Mandlovo-pohankové košíčky

  • Rubriky příspěvkuDezerty / Recepty
Právě si prohlížíte Mandlovo-pohankové košíčky

Dnešek je den, kdy mají dva důležití lidé z okruhu mých blízkých narozeniny. Jednou z oněch osob je i kamarádka R. – zdravím, paní tajemná, a přeju všechno nejlepší, však víš :*. Nemůžeme se dnes vidět, ale slavit můžu, a také tak dělám – s poobědovou kávou a košíčky plněnými ovocem.

6 porcí

  • 100 g mletých mandlí/mandlové mouky
  • 1 menší vejce
  • 30 g pohankové mouky
  • 20 g kakaa
  • 20 ml vody
  • 3 datle madjool

Všechny ingredience smíchám dohromady, pořádně promačkám, aby se spojily v těsto a následně rozdělím na 6 stejně velkých kuliček, které vložím do silikonových formiček na muffiny/košíčky. Doprostřed kuličky těsta zatlačím palcem a těsto postupně vytlačím až po horní okraj formičky.

Peču na 170 stupňů 15 minut. Pozor, pečte bez horkovzduchu, ať se vám košíčky nevysuší. Po vychladnutí formu odlepím a korpusy plním oblíbeným krémem. Čas od času mám chuť na šlehačku – viz obrázek.

Mouku můžete použít jakoukoli, dnes jsem měla chuť na bezlepkovou variantu. Pokud budete měnit mouku, doporučuji přilévat vodu opatrně podle druhu mouky. Pohanková mouka chtěla přesně 20 ml, ale třeba kokosová by si vzala určitě víc.

Napsat komentář