Cibulová pomazánka z černé čočky

Právě si prohlížíte Cibulová pomazánka z černé čočky

  • 150 g černé čočky (beluga)
  • 250 g cibule
  • 1 – 2 lžičky bílý pepře
  • 1 lžíce dýňového oleje
  • ½ lžičky mletý kmín
  • ½ lžičky soli
  • Konopné semínko na posyp

Čočku uvaříme ve 220 ml vody – celou dobu pod pokličkou, aby voda neunikala ven, ale vsákla se do čočky. Stačí vařit 12 minut a pak nechat do vychladnutí dojít přikryté na plotýnce.

Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova se solí. Následně přidáme kmín, pepř, dýňový olej, čočku a vše rozmixujeme dohladka. Při servírování posypeme konopným semínkem.

Pozn. Pokud chcete pomazánku dávat i malým dětem, doporučuji pepřem dochutit až po odebrání části pomazánky stranou. Polovina lžičky soli jsou cca 2 g, což se bude někomu zdát málo slané. Řešení je však jednoduché 😊.

Napsat komentář