- 500 g mletého hovězího masa
- 1 plná hrst datlových rajčátek
- 1 větší pastinák nebo větší petržel
- 2 větší mrkve
- 1 menší cuketa
- 1 střední cibule
- Sůl
- Koření na kuře Sonnentor
- Olej
Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které jsem překrájela tak, aby místo dlouhých nudlí masa vznikly nudličky max. 2 cm dlouhé. Orestuji do zatažení masa. Nyní přidám sůl a koření a vše zasypu nahrubo strouhaným pastinákem a jemně strouhanou mrkví a cuketou. Přiklopím pokličkou a dusím na malou teplotu 10 minut. V mezičase nakrájím datlová rajčátka na třetiny. Po uplynutí deseti minut přidám rajčata ke směsi na pánvi, vše důkladně promíchám, přikryju pokličkou a dám na vedlejší studenou plotýnku, kde se ještě zlehka podusí rajčátka a všechny chutě se propojí. Podávám nejdřív za dvacet minut nebo klidně až v poledne, pokud si směs připravuji už ráno a pak vyrážíme ven. Přílohu nechám na vás, na fotce jsou nové brambůrky, ale volte to, co vaše chuťové buňky ocení.