Plněné portobello po italsku

Právě si prohlížíte Plněné portobello po italsku

2 – 3 porce

Suroviny:

  • 8 ks portobello žampionů
  • 3 lahůdkové cibulky
  • 100 g bulgur
  • 120 g mozzarella perličky/strouhaná nahrubo
  • 50 g strouhaný parmezán
  • Malý rajský protlak (cca 140g)
  • Lžička oregana
  • ½ lžičky tymiánu
  • 3 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 – 2 stroužky utřeného česneku
  • 2 lžíce oleje

Postup:

Bulgur zalijte vodou půl centimetru nad jeho povrch, lehce osolte a přiveďte k varu. Přikryté pokličkou vařte 5 minut, následně odtavte a nechte dojít. Troubu předehřejte na 180°C na program horkovzduch.

Klobouky hub očistěte, loupat nemusíte. Lehce vydlabejte vnitřky, které vložte do mísy pro přípravu náplně.

Na pánvi rozpalte olej a klobouky na něm zprudka opečte z každé strany minutu. Přendejte na plech vyložený pečícím papírem.

Nyní připravte náplň. Cibulku nakrájejte nadrobno, přidejte vydlabané vnitřky portobella, česnek, slunečnicová semínka, protlak, mozzarellu, koření a bulgur. Směsí naplňte připravené klobouky a posypejte parmezánem a pečte 15-20 minut.

Poznámka: Pokud podáváte mladším dětem, doporučuji místo prudkého restování krátce podusit. Klobouk nebude sice držet tolik tvar (viz foto), ale bude měkčí. Pokud však vaše děti houby nejí, nebojte se dodržet výše uvedený postup.

Napsat komentář