Řepový chlebíček ke snídani i kávě

Právě si prohlížíte Řepový chlebíček ke snídani i kávě

Po září ve znamení řepy, se nám tato zelenina trochu vytratila z jídelníčku… Jenže v dodávkách našich zeleninových bedýnek se objevovala stále, a tak se stalo, že jsem jí měla ve špajzu najednou moc a bylo potřeba s ní něco rychle udělat. Oalá, takto vznikají moje recepty 😊.

Chlebíček je spíše dezertní, byť méně sladký, ale když si ho k snídani vylepšíte pořádnou vrstvou tvarohu, kvalitní a sytý start dne zajištěn.

  • 200 g syrové řepy
  • 200 g celozrnné jemné špaldové mouky
  • 7 lžic řepkového oleje
  • 14 lžic mléka/vody
  • 2 lžičky vinného kamene/prášku na pečení
  • ½ lžičky sody
  • 1 vejce
  • 80 g rozinek
  • 50 g vlašských ořechů

Řepu, rozinky, mléko, olej a vejce společně rozmixujeme. Nemáte-li stolní mixér, postačí vám ten na smoothie.

Mouku, vinný kámen, sodu a nalámané ořechy smícháte. Do sypké směsi nalijete tekutou, vše promícháte a těsto rozprostřete do formy na biskupský chlebíček. Já ji předem vymazala a vysypala sezamovými semínky, ale výborné by bylo i vysypání kokosem.

Pečeme 40 minut při 180 stupních.

Jak jsem psala v úvodu, pokud chcete použít jako snídani, namažte pořádnou vrstvou tvarohu, ať dodáte tělu bílkoviny a nemusíte za chvíli hledat svačinku.

Napsat komentář