Papriková omáčka

Právě si prohlížíte Papriková omáčka
  • 300 g kapie
  • 200 g žluté papriky
  • 150 g cibule
  • 300 g mrkve
  • 80 ml vody
  • 100 – 150 ml smetany na vaření
  • Sůl dle chuti
  • 1 – 2 lžičky sladké mleté papriky
  • Olej

Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky, v hrnci zprudka orestujeme na oleji, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do změknutí. Během dušení doporučuji jednou promíchat, aby se zelenina z horní části dostala dolů a naopak. Dusím cca deset minut a pak nechám dojít vypnuté. Po změknutí přidám sůl, papriku a smetanu a rozmixuji. Omáčka je jemná, smetanová a díky zelenině mírně nasládlá – hodí se k bílému masu typu králík/kuře, ať už s rýží nebo těstovinami. Střídám s variantou bezmasou jako na fotce – rýže s cizrnou. Pokud chcete chuť pikantnější, přidejte pálivou papriku nebo domácí chilli papričky 😉.

Napsat komentář